Још један смер на Топличкој академији: Струковни физиотерапеут за све будуће студенте из Топлице и околних градова

 


Одсек за медицинске студије Прокупље, ове године организује упис друге генерације студената на програму Струковна медицинска сестра, а сада је овај Одсек богатији за још један студијски програм – Струковни физиотерапеут.
Акредитација програма је завршена, тако да сви заинтересовани будући студенти из Топлице али и околних градова који испуњавају услове, могу студирати у свом граду и свом округу.
– Формирање Одсека за медицинске студије Прокупље и акредитација новог студијског програма Струковни физиотерапеут базирано је на потреби медицинских установа за стручним кадром са високим струковним образовањем. Значај акредитације студијских програма струковних медицинских студија огледа се у чињеници да у Топличком округу, до сада, није постојала могућност школовања медицинских сестара са високом стручном спремом. Основни циљ Одсека за медицинске студије Прокупље је образовање Струковних медицинских сестара и Струковних физиотерапеута који ће бити оспособљени за остваривање највиших професионалних и етичких стандарда кроз самостални и тимски рад, у области здравствене неге, у установама примарног, секундарног и терцијалног нивоа, казао је др Звонко Златановић, председник Топличке академије Прокупље при којој раде ова два смера, и додао да ништа од наведеног не би било могуће да није народног посланика из Прокупља др Дарка Лакетића.
– Посао је био тежак, др Лакетић се годинама уназад трудио да Прокупље добије Академију и Одсек за медицинске студије, и на крају се труд исплатио, истиче Златановић.
Све детаље о пријави, потребној документацији и полагању пријемног испита, заинтересовани кандидати могу наћи на сајту Одсека за медицинске студије у Прокупљу https://pkmedicinska.edu.rs/ или на телефон 027/324-311.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*