Капкејкови са ванилом

Представљамо вам апсолутно перфектне капкејкове који се топе у устима.
Капкејкови су последњих десет година постали веома популарни.Заборавите на обичне укусе кексића и препустите се чарима носталгичне и једноставне ваниле.

Уверите се да су сви састојци на собној температури. Ово је од суштинске важности – уверите се да је маслац у потпуности омекшао и да су сви састојци и јаја такође на собној температури. Ако нису сви састојци на истој температури, тесто неће бити глатко и фино.
Немојте превише мешати тесто. Ово важи за већину пецива! Прекомерно мешање може проузроковати превише глутена.

Идеално за све врсте прослава – рођендане, годишњице, венчања …

Важна ствар у вези њих је да се можете играти рецептом и креирати различите креме у различитим бојама и стварати право мало уметничко дело!

преузето са : pintrest

Потребни састојци:

За тесто:
185 гр брашна,
113 г бутера, (собна температура)
130 гр шећера,
3 велика јаја,
60 мл млека,
1 кашичица екстракта ваниле,
1 и по кашичица прашка за пециво
четвртина кашичице соли
70гр сецкане црне чоколаде

За фил:
250 г путера, (собна температура)
500 грама шећера у праху,
2 кашичице млека,
једна кашичица екстракта ваниле

Припрема:
Укључите рерну на 180-200 степени, припремите калупе за мафине.
Просејте брашно у чинију, путер умутите са шећером, а затим додајте јаја, млеко, прашак за пециво, чоколаду и ванилу. Мутите два минута миксером укљученим на најмању брзину. Тесто би требало да буде лепљиво и лако да се развлачи.
Припремљеним тестом напунити око 3/4 калупа, тесто ће да нарасте у процесу печења и да напуни калупе. Пеците 25 минута
Прохладите их пет минута и затим вадите из калупа.
Припремите фил:
Миксером умутите путер тако да постане кремаст, додајте шећер у праху, екстрат ваниле и млеко, па све заједно умутите. Убаците крем у шприц за декорисање и прекријите горњи део мафина.
За корак даље, уколоко кремом желите да на вашим капкејковима оставите различите облике погледајте врхове шприцева за пуњење и одаберите одговарајући облик.

преузето са : pintrest

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*