Контролом здравља грађана у центру града, прокупачки Дом здравља обележава Светски дан срца

 

Контролом здравља грађана у центру града, прокупачки Дом здравља обележава Светски дан срца

Прокупачки Дом здравља, низом акција обележава Светски дан срца, који се ове године спроводи под слоганом „Буди херој свог срца”, саопштили су данас из те здравствене установе.

Тим поводом, у суботу, 28. септембра, од 10 до 13 сати, на Тргу Топличких јунака, лекари и медицинско особље Дома здравља, обавиће бесплатне прегледе грађана.

Сви заинтересовани, тога дана, моћи ће да измере свој крвни притисак, шећер у крви, холестерол и триглицериде.

-Такође ће моћи о својим здравственим проблемима да поразговарају са лекарима, који ће им дати савете о здравим стиловима живота, казали су у прокупачком Дому здравља.

Ове године, Светски дан срца се обележава под слоганом „Буди херој свога срца”, са жељом да људи из свих сфера живота, широм света, почну здраво да се хране, да престану да пуше и да забране пушење у својој кући, да 30 минута дневно вежбају и да тиме дају пример здравог живота својој деци.

-Сваке године, у свету 17,9 милиона људи умре од последица болести срца и крвних судова, а процењује се да ће до 2030. године тај број порасти на 23 милиона, кажу лекари.

Како истичу, чак 85 одсто превремених смртних исхода може да се спречи контролом главних фактора ризика, као што су пушење, неправилна исхрана и физичка неактивност.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*