Kризни штаб Прокупља донео мере за регулисање рада угоститељских објеката

 

Кризни штаб за праћење стања и предузимање мера на територији града Прокупља данас је донео  нове одлуке које се односе на  правна лица и предузетнике са територије града Прокупља који обављају делатност у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића, односно на рад угоститељских објеката.

Донете одлуке су   у складу  са новим мерама Владе Републике Србије, тако да  почев од четвртог маја 2020. године правна лица и предузетници са територије града Прокупља који обављају делатност у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића, ту делатност,  могу да обављају и да  послуживање корисника врше и непосредно у затвореном простору и у простору организованих башти на отвореном, све уз примену превентивних мера.

Радно време угоститељских објеката ограничава се у термину од 07:00 до 17:00 часова

 У мерама штаба које се односе на рад угоститељских објеката, и у баштама  и у затвореном простору,  предвиђа се да се током рада примене све превентивне мере од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно оне које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2. Обавезно је  организовање процеса рада који обезбеђује одржавање социјалне дистанце, односно међусобног растојања између два лица од најмање два метра, обавезну дезинфекцију мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику,​​ обавезну употребу маски и рукавица од стране запослених за пружање​​ услуга на отвореном. Предвиђене су и мере, ограниченог броја лица у просторији, а у случају мањег растојања од два метра између корисника пружање услуга уз примену стаклене, пластичне или сличне баријере, обавезну дезинфекцију просторија и подова. Према наведеним мерама  у затвореном простору  обавезна је употреба маски и рукавица и од корисника услуга.

Примена мера из ове одлуке траје док траје ванредно стање проглашено у Републици Србији, односно док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Koнтролу примене мера из ове одлуке вршиће надлежна инспекција Градске управе Града Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*