Локална самоуправа поделила ваучере за набавку школског прибора за ученике основних школа у Прокупљу

?????????????????????????????????????????????????????????


Град Прокупље, обезбедио је поклон ваучере за набавку школског прибора за ученике свих основних школа на територији града Прокупља. На основу спискова које су школе доставиле Градској управи града Прокупља, овај поклон добиће укупно 3.200 основаца.
На основу Одлуке о додели ваучера ученицима основних школа, коју је Град Прокупље недавно донео, Градска управа покренула је поступак набавке и изабрала фирму „Хијероглиф“, где ће поклон ваучери моћи да се искористе најкасније до 30. септембра 2024. године.
Ваучере у вредности од по 3.600 динара, директорима школа или њиховим овлашћеним представницима уручио је заменик градоначелника града Прокупља, Марко Костадиновић.
Овом приликом заменик градоначелника града Прокупља, Марко Костадиновић изјавио је да су ваучери за набавку школског прибора за ученике свих основних школа на територији града Прокупља набављени на основу Уговора о суфинансирању мера популационе политике и подршке у области породице и деце јединица локалне самоуправе из априла месеца ове године, којим су одобрена средства министарства у износу од 5.760.000,00 дин, што износи 60% учешћа Министарства за бригу о породици и демографију и учешћа града Прокупља од 3.840.000,00 динара.
-Поред ваучера за набавку школског прибора за ученике свих основних школа, град је обезбедио и бесплатне уџбенике за све ученике првих разреда основних школа на територији града Прокупља, а у току је и набавка ранчева, мајица и шорчева који ће по традицији бити подељени првацима првог дана школске године. На овај начин, локална самоуправа се труди да у значајној мери растерети кућне буџете родитељима а ђацима првацима да им први сусрет са школом и школским другарима и учитељима, остане у најлепшем сећању, изјавио је заменик градоначелника града Прокупља, Марко Костадиновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*