Мали глумци најбољи промотери позоришне представе

 

Да би што већи број наших суграђана присуствовао позоришној представи “Од принца до просветитеља”, коју изводе ученици одељења 4/2 Основне школе “Ратко Павловић Ћићко”, млади глумци обишли су поједине прокупачке установе.

Са својом учитељицом Славицом Чикарић, они су посетили Полицијску управу, Суд, Апотеку, Гимназију, Основну школу “Никодије Стојановић Татко” и друге, где су запосленима  говорили о садржају представе.

-Идеја да посете установе и на тај начин позову старије да што више присуствују позоришној представи, потекла је од самих младих глумаца. Много стрпљења и времена требало је да се издвоји, како би заједнички направили ову представу, рекла је Славица Чикарић и додала да је у протекла два месеца, било задовољство радити са ученицима.

Према њеним речима, сама представа говори о животу Растка Немањића, његовом одласку у манастир, борби за православље…

-Ми смо мали, али смо озбиљно схватили поруку Светог Саве. Радом и залагањем, дајемо ову представу. Kуповином улазница, ми ћемо уредити нашу учионицу, створити леп и пријатан простор, где проводимо најлепше дане нашег детињства и школовања, поручили су мали глумци запосленима током посете и позвали их да дођу и погледају представу.

Представа “Од принца до просветитеља”, одржаће се у великој сали Дома културе 23. јануара са почетком у 18 часова. Сав приход од улазница, чија цена износи 200 динара, намењена је за опремање учионице.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*