Министарство определило подстицајна средства за куповину нових трактора


Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, недавно је донело нови Правилник о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку новог трактора. Овим Правилником, прецизирани су услови и начин остваривања ових подстицаја.
Право за подстицаје за куповину новог трактора, чија снага мотора не може да прелази 60 киловата, могу остварити носиоци комерцијалних пољопривредних газдинстава, предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге које се баве примарном биљном и сточарском производњом.
Нови трактори, који су предмет подстицаја, морају бити произведени или склопљени у Србији.
Максималан износ подстицаја по кориснику у једној календарској години је 800.000 динара.
Подстицајима се не недокнађују порези, укључујући и порез на додатну вредност, трошкови банкарске провизије, осигурање и регистрација, трошкови превоза и други трошкови.
Правилником су, исто тако, назначене површине под којима се морају наћи одређене биљне културе и сточни фонд, како би се остварило ово право.
Ближе информације за остваривање подстицаја у физичкој имовини, заинтересовани могу добити у просторијама Пољопривредно стручне и саветодавне службе у Прокупљу и Одељењу за пољопривреду Градске управе у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*