Млади Прокупља упознали своје представнике у држави и региону

 

 

Представници Регионалне канцеларије за сарадњу младих Србије и Кровне организације младих у Србији, након састанка у Градској управи Прокупља, организовали су дружење са одборницима, члановима Градског већа и омладином Прокупља.

У Галерији „Божа Илић“, представници омладине Србије и Прокупља састали су се ради међусобног упознавања, а све у циљу решавања проблема и потреба младих.

 

Упознавање младих са пројектима Регионалне канцеларије за сарадњу Западног Балкана циљ је нашег дружења након састанка са представницима власти у Прокупљу. Како ћемо ускоро покренути реализацију пројекта који повезује средње школе Западног Балкана и у којем ће бити укључено око 5 000 младих, тражили смо помоћ одборника и градских већника да својим учешћем помогну у представљању наших идеја, рекао је Марко Костић, члан Управног одбора ове организације.

 

Регионална канцеларија Западног Балкана је међународна организација која је основана 2016. године на иницијативу председника Александра Вучића и наш циљ је да кроз регионалне пројекте подржимо помирење у региону. Циљ нам је да овај караван, током којег смо поред Прокупља посетили и Нови Пазар, Бачку Паланку и друге општине, покажемо младима ко их представља и да њихов глас може да се чује, али и да видимо који су то проблеми који их муче и како можемо да им помогнемо.

Састанку са прокупачком омладином присуствовао је и народни посланик у Скупштини Републике Србије и одборник Скупштине Града Прокупља, др Петар Васовић. Он је изразио задовољство што је овакав састанак организован у нашем граду и што су млади имали прилику да разговарају са својим представницима.

-Задовољство ми је што смо данас сви заједно, представници највиших омладинских организација у Србији и региону и представници локалне самоуправе, са циљем да се млади упознају са оним ко их представља и да разговарамо о проблемима ради њиховог решавања, али и да заједно градимо бољу будућност и останак у нашем граду, нагласио је Весовић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*