Модерне боје кармина за јесење дане

-Никада не излази из куће неочешљана и без кармина-, ово је од давнина императив наших бака и мама, а придржавају га се и данас. Уколико сте наследили ту навику од њих, сигурни смо да често волите да себи приуштите неки нови кармин и тиме освежите изглед.Које су нијансе кармина популарне ове јесени и вредне куповине?

Тамно љубичаста

То што се тамно љубичаста боја налази на врху трендова шминке за актуелну сезону уопште није неко изненђење. Ова нијанса је веома популарна пар сезона уназад и тај тренд се наставља. Модне блогерке и младе девојчице и девојке које воле да прате трендове просто обожавају ову боју. Идеална је за оне које имају мало тамнији тен, међутим, одабиром праве нијансе, и даме светле пути могу да заблистају са оваквим кармином. Тамније боје су увек биле резервисане за вече, међутим и то се током година променило па ову нијансу можете видети на женама током целог дана.

Црвене нијансе

Од светлијих нијанси, па све до оних тамнијих у боји вина, или бордо, све је то „ин“ ове јесени. Палета црвених кармина вероватно је једна од најбогатијих из веома једноставног разлога – црвени кармин је апсолутна модна класика. На списку позитивних ствари је и то да стоји свакоме. Међутим, колико год ми волели црвени кармин, истина је да је много тешко пронаћи праву нијансу, а одабрати погрешну значи постићи и одати сасвим погрешан ефекат и изглед. Зато, када купујете црвени кармин, обавезно се консултујте са стручним лицем, или ако нисте у могућности да то урадите, онда испробајте понуђени тестер и одлучите се за праву боју – никада не наручујте преко каталога или напамет, јер оно што изгледа на слици сигурно неће тако изгледати на вама.

Браон нијансе

Доминантне браон нијансе су ове јесени прешле и на овај сегмент козметичке индустрије. Оно што је позитивно је да су у фокусу природне нијансе браон, па стога заборавите на оне превише упечатљиве. За разлику од досадашњег тренда мат кармина, ове јесени се сјај поново враћа на сцену, па имајући то на уму, тражите природне браон нијансе са мало сјаја које ће вам дати свеж и фин изглед. Такође, изузетно популарне су и боје тамних јесењих листова, односно бакарне нијансе, које можете сврстатит и у црвене и у браон. За коју год се одлучили, то је супер избор кармина преко целог дана.

Наранџасти кармин

Наранџаста боја је можда један од новијих трендова када је шминка у питању. Палета актуелних нијанси се креће од светлијих, буквално у боји наранџе, па све до црвено-наранџастих тонова, или још и коралних. Идеалан је за даме које имају светлији тен, мада уколико сте храбри и волите да испробавате нове трендове, а притом имате и тамнији тен, нема разлога да не истражите која боја вам најбоље пристаје (на пример, коралне ће вам дати изузетно свеж изглед). Добар је избор ако имате одећу у сличној нијанси или у браон, тамноплавим, тамноцрвеним тоновима.

Интензивно розе/пинк

Пинк нијансе су увек актуелан избор током пролећних и летњих дана. Међутим, светски шминкери, а и модне блогерке, кажу да ће интензивно розе или пинк нијанса бити апсолутни хит и у јесен. Ако погледамо трендове што се одеће тиче и актуелне боје, ова пинк боја ће се савршено сложити и уз плаве пастелне тонове, међутим и уз оне тамније. Такође, тамнозелене нијансе и розе су увек добродошла комбинација, а изгледаће упечатљиво и уз жуте, односно окер нијансе. Једна од најбољих комбинација боја у било ком сегменту је управо пинк и сиво, па имајући све ово на уму, сигурни смо да сте се обрадовали овом тренду, који даје могућност за бројне комбинације.

‘Нуде’ нијансе

Да, беж или „нуде“ је актуелна боја и код одеће, обуће а и код шминке. Међутим, ако вам се већ свиђа овај тренд, мудро одаберите нијансу. Нека не одскаче превише од вашег природног тона, посебно не ако је кармин светлији. Таквим одабиром не чините себи услугу јер ћете учинити да изгледате бледо и неатрактивно, посебно ако сте светлијег тена. Такође, зуби никада не изгледају добро са оваквим тоновима кармина. Ако треба да бирате, нека то буде или нека дискретно тамнија нијанса, или нека од споменутих браон нијанси, јер циљају ка природности. Такође, светла беж одећа и кармин исте боје нису срећна комбинација.

Сјај

И као што смо поменули, мат кармини су још увек у тренду, међутим на сцену се враћају у великом стилу и они са сјајем. Такозване кремасте нијансе пуне сјаја дају луксузан изглед уснама. С друге стране, када кажемо сјај мислимо и на кармине који у себи садрже ефекат који има и обичан сјај за усне. Ове варијанте су погодније за вечерњи или свеченији изглед (барем за сада), а која ће боја бити у питању, тај избор остављамо вама.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*