На данашњи дан….

На данашњи дан 1953  рођена је Тања Бошковић, српска глумица Живела је у Аранђеловцу до своје седамнаесте године, а потом у Београду, кратко време и у Њујорку. Отац Велизар је био директор гимназије и професор књижевности, као и мајка Иванка. Има сестру Славенку. Има двоје деце: ћерку Лану и сина Ђорђа.

Тања Бошковић, доајен српског глумишта, има преко четрдесет година дугу и плодну позоришну, ТВ и филмску каријеру. Гимназију је завршила у Аранђеловцу, а на Факултету драмских уметности у Београду дипломирала је 1973. године у класи професора Предрага Бајчетића.

Током 1974. године глумила је у Кошави. Исте године снима и серију Дивље јагоде. Увек је на посебан начин давала себе и у улози коју је тумачила откидала комадић своје индивидуалности.

Веома је популаран њен лик Лили у филму Балкан експрес, а такође се истичу и ликови у серији Приче из радионице и филмовима Полицајац са Петловог брда, Рат уживо и Окупација у 26 слика.

У првој сезони шоу програма Плес са звездама наступала је са осамнаестогодишњим Марком Мићићем. Освојили су друго место.

Била је удата за Дејана Караклајића, имају сина Ђорђа и ћерку Лану Караклајић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*