На дечијем игралишту на Хисару постављени столови и клупе


Чланови Удружења за церебралну и дечију парализу у Прокупљу, у склопу пројекта „Одржавање и уређење зелених површина“, данас су на брду Хисар поставили два стола и три клупе.
Овај пројекат финансира локална самоуправа у износу од 1,2 милиона динара.
-У прављењу ових клупа и столова, наши чланови уложили су много труда и љубави, како би улепшали дечије игралиште на брду Хисар. Финансирањем овог пројекта, локална самоуправа је показала и доказала да су особе са инвалидитетом саставни део друштва и да могу, у границама својих радних способности, да дају одређени допринос уређењу зелених површина, изјавио је председник Удружења за церебралну и дечију парализу Милутин Стојановић и додао да је на овом пројекту, који траје до 30. септембра, ангажовано осам радника.
Он је истакао да они раде и на реализацији пројекта „Културна инклузија“. На овом пројекту, који се финансира од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у износу од 275.000 динара, ангажовано је пет чланова Удружења.
-Током лета, биће организоване многе радионице, на којима ће наши чланови показати да знају да сликају, цртају, певају, свирају, глуме и рецитују. Део програмског садржаја биће презентован и грађанима Прокупља и представљен 5. децембра, на Међународни дан особа са инвалидитетом.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*