На „Михољским сусретима села“ најуспешнија екипа из Горње Стражаве

 
 
 
„Михољски сусрети села“, ове године одржани су у Доњој Стражави, а најуспешнија била је екипа из Горње Стражаве, и то у пет дисциплина: надвлачење конопца, скок у даљ, бацање камена, бацање потковице и свирање.
 
На овим јединственим спортским играма и културно – забавном програму, учествовале су екипе из Kонџеља, Доњег Kординца, Балиновца, Џигоља, Доње Стражаве, Горње Стражаве, Бајчинца, Видоваче и Поточића.
Бацање камена с рамена, скок у даљ, навлачење конопца, бацање потковице, припрема пите банице, припрема сокова, казивање здравица, рецитовање, певање изворних народних песама, рукотворство и свирање изворне музике, биле су дисциплине у којима су такмичари показали да поштују и чувају традицију и обичаје својих предака и свог родног села.
 
Поред Горње Стражаве, која је победила у више дисциплина, Балиновац је био најбољи у припреми пите, Доња Стражава у припреми сока, најбоља здравица била је из Доњег Kординца док је у рукотворству победио Џигољ. У певању најуспешније је било село Поточић.
Подсећамо, „Михољски сусрети села“, сваке године одржавају се у организацији Града Прокупља, а под покровитељством Министарства за бригу о селу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*