Награда за најбоље ђаке – обилазак топличког краја

 

 

Најбољи ученици прокупачких основних и средњих школа обишли су Споменик природе Ђавољу варош и Пролом Бању, током једнодневног излета који је за њих организовао Град Прокупље.

Град Прокупље традиционално награђује најбоље ђаке, носиоце Вукових диплома и учеснике разних републичких такмичења, а једнодневни излет до Пролом Бање и обилазак Ђавоље вароши, само је мали знак пажње и награда за њихов рад и залагање током протекле школске године, казала је већница за образовање, Катарина Вељовић.

 

Посета Ђавоље вароши је незабораван доживљај, посебно за оне који до сада нису били у прилици да виде ову знаменитост Топлице. Након обиласка споменика природе, уследио је обилазак Пролом Бање, једне од најзначајнијих туристичких дестинација овог дела Србије.
У Бањи су обишли цркву Преображења Господњег, а преостало време ученици су искористили за разгледање околине и шетњу. У хотелском ресторану организован је ручак.

      

Захваљујемо се локалној самоуправи на организацији излета, на томе што су препознали и наградили наш труд, рад и залагање наших ученика. Овакви догађаји служе као додатни подстицај и мотивација за даље учење и напредовање садашњим вуковцима, али и неким новим генерацијама, изјавила је наставник здравствене неге у Медицинској школи „Др Алекса Савић“, Драгана Тонић.

На задовољство свих ученика и професора, утисак је да је то био дан дивног дружења и упознавања природних лепота топличког краја. Како кажу, посебно је излет деловао релаксирајуће за основце након полагања завршних испита.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*