Након тромесечне паузе поново ради и Дневни боравак „Сунце”

Након паузе од готово три месеца Дневни боравак за децу ометену у развоју „Сунце” у Водицама, од данас је поново отворен за своје кориснике.
-Како бисмо поново, након паузе због пандемије корона вируса, примили децу у нашу установу било је неопходно спровести генерално чишћење и дезинфекцију свих просторија. Сва деца су претходних дана прошла систематске прегледе у прокупачком Дому здравља и на основу те здравствене слике одобрен им је боравак у затвореном простору, изјавио је координатор Дневног боравка „Сунце” Драгослав Петровић.
Према његовим речима, по препоруци Кризног штаба Владе Србије
и Кризног штаба Града Прокупља, предузете су и све друге здравствене, превентивне мере, како би деца и запослени могли безбедно да бораве у установи. За све кориснике и раднике обезбеђени су визири, заштитне маске, рукавице, капе, мантили, каљаче и друга неопходна опрема.
-Пре уласка деце у комби бесконтактним топломером мери им се температура. У боравку могу да буду само здрава деца и радници, каже Петровић и додаје да су деца и млади одушевљени што поново могу да се друже и уче у установи „Сунце”, својој другој кући.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*