„Не љути се човече“ у Предшколској установи “Невен”

Предшколска установа “Невен“ од прошле године у свом програму има и друштвену игру „Не љути се човече“, у којој учествују предшколци, а коју реализује на крају школске године.

На велику радост прокупачких малишана, игра је реализована без икаквих проблема, а публика је наградила аплаузом сваки добар резултат. Деца су научила да без љутње поднесу пораз и да са осмехом наставе даље, баш као што ће то морати и убудуће, у свакодневном животу. Кроз ову игру, могло се видети њихово држање и понашање, али и оно што су научила, запажала и осећала, током целе школске године.

-“Не љути се човече“ је ваљда прва друштвена игра са којом се сретне свако дете, а њена магија сачињена од једноставности, способности да се развије такмичарски дух и однос према победама и поразима, чини да јој се и многи одрасли изнова враћају. Тим наше установе, под називом „Заштита деце од насиља, злостављања и занемаривања“, ову игру уврстио је у завршни садржај и активност, која је и овај пут успешно реализована, рекла је директорка Предшколске установе „Невен“ Весна Јовановић.

На овај начин, према речима Јовановићеве, васпитачи покушавају да код деце развију посебне позитивне вештине и особине, као што су истрајност, толеранција, поштовање правила. Малишани су упућени једни на друге у својим сарадничким односима и сами израђују тактику игре.

-Овако негујемо и здрав спортски дух и вредности које треба да одликују све наше малишане. Игра се одвијала без љутње, а у њој су сви подједнако уживали, и учесници, и публика. Љутње није било, па је, на крају, и име победника остало у другом плану, јер је основна мисија ове игре испуњена кроз дечју радост, осмехе и дружење, закључила је директорка Весна Јовановић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*