Невероватно!!!-Нови тренд-Накит од мајчиног млека!!!

Мајке у Србији луде за овим типом накита. Неки га називају бизарним, али заправо изгледа прилично лепо.

Чули смо за каспуле од постељице, а сад се појавио и сајт путем кога можете наручити посебан накит направљен од мајчиног млека.

Пре неког времена New York Post објавио је причу о мајци која је по занимању фармацеут, а која израђује и продаје сасвим јединствене комаде накита у којима се налази мајчино млеко. Она је изјавила како је месецима вредно радила да би осмислила комаде накита који ће трајати, а затим је открила како претвара млеко у тврди материјал који највише личи на бисере који се могу уградити у наушнице, прстење, привезке.

У питању је накит који настаје од мајчиног млека. Звучи необично, а иако је већ извесно време у развијенијим земљама ово тренд, код нас су, макар за сада, о томе дошле само гласине, не и стручњаци који имају умеће да мајчино млеко претворе у овакву дивоту.

Инстаграм је препун слика мајки широм света које показују како су испале њихове замисли, а има и много мајки из Србије које би радо носиле нешто слично. Нажалост, у нашој земљи овакву могућност још нико не нуди, па ето једне пословне идеје. С друге стране, у земљама у околини већ су почели да ничу људи који израђују овај тип накита.

Мајке које су поручиле ове необичне комаде накита кажу да је то успомена на најтежи, али и најлепши период живота, оне сматрају да тај накит садржи део њих самих и да је најискренији симбол љубави.

Наравно, постоје и оне мајке које нису претерано одушевљене овим трендом и које тврде како воле своје малишане, али им не треба свакодневни подсетник на болне брадавице, измузање и непроспаване ноћи. Неки пак овај накит сматрају једноставно чудним.

Многи се питају да ли је тај накит заиста направљен од млека или је у питању превара, јефтин начин да би се зарадио новац. Оне жене које су га наручиле овакве комаде накита,  тврде да нема никакве преваре и да сваки комаднакита садржи мајчино млеко, а да би добиле свој накитмајке морају доставити сопствено мелеко у посебнимпосудама и у посебним условима да се не би покварило.

Накит, судећи по сликама са друштвених мрежа изгледа префињено и нежно и лако је помешати га са бисером.

Потпун процес производње познат је, наравно, само људима који се тиме баве, али већина радионица функционише тако што им маме пошаљу своје млеко, а унапред договоре и дизајн накита.

 

Стручњаци потом млеко стављају у епоксидну, односно декоративну смолу коју одликује изузетна тврдоћа, а изгледа попут стакла.

Углавном процес израде траје пар дана.

Оно што је евентуално проблематично јесте то што углавном овај накит има тенденцију да пожути. Могуће је да пожуте и смола и млеко. Међутим, уз прописну негу и одржавање које углавном сви произвођачу дају, требало би да се и тај проблем избегне.

Ипак на крају сматрамо да је ово предиван и уникатан начин да се сачува течност коју она зове „течно злато“, која се може производити само током кратког, одређеног периода, а може се чувати генерацијама и послужити као одличан поклон деци, који представља корен њиховог живота и најранији начин преживљавања.

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*