Нова медицинска опрема за Здравствени центар Прокупље


Здравствени центар Прокупље је данас, захваљујући Граду Прокупљу, у виду донације, добио медицинску опрему, која се састоји од ЕКГ апарата и дефибрилатора, а намењена је Ургентном центру. Поред тога, у ову здравствену установу, стигле су и трахиостоме, које ће помоћи у раду, одељењу Оториноларингологије (ОРЛ).


-Град Прокупље је од хуманитарне организације Прохуман добио медицинску опрему, коју сада уручујемо Здравственом центру Прокупље. Ова вредна и значајна донација стигла је на право место, захваљујући пре свега др Мирјани Андрејевић Кри и Прохуман организацији, чији је она председник. Она је и раније помагала Град Прокупље различитим донацијама. Захваљујемо јој се на томе и не заборављамо све њене хуманитарне пошиљке, рекао је градоначелник Прокупља Мирослав Антовић.
У име Здравственог центра Прокупље, донацију је примила помоћник директора ове здравствене установе др Сузана Бачевић.
-Захвалила бих се локалној самоурави на овој вредној донацији, која се састоји од апарата ЕКГ и дефибрилатора, који је намењен Ургентном центру. Уз њега смо добили и трахиостоме, које су нам преко потребне за одељење ОРЛ, које ће такође много помоћи нашим колегама у раду. Захвалила бих се и Прохуман организацији на овако вредној донацији. Надамо се да ће их у будућности бити још, рекла је помоћник директора Здравственог центра Прокупље др Сузана Бачевић. Она је додала да је ЕКГ апарат један од најсавременијих апарата, а значајан је јер ће помоћи у дијагностици и унапређењу здравља пацијената.
-То је посебно важно када су у питању ургентне ситуације, где имамо већи број пацијената. Тада је потребно истовремено примити све њих и брзом дијагностиком и првом помоћи реаговати, истакла је помоћник директора ове здравствене установе др Сузана Бачевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*