Нови смерови у Пољопривредној школи у Прокупљу

????????????????????????????????????

Ученици завршних разреда основних школа, моћи ће да конкуришу за два нова смера у Пољопривредној школи „Радош Јовановић Сеља“. Од школске 2019/2020. године, по 15 ученика имаће прилику да се школује на смеровима „оператер у прехрамбеној индустрији“ и „цвећар-вртлар“.

-Након једногодишње паузе, ученици завршних разреда основних школа поново ће моћи да конкуришу за „цвећара-вртлара“, рекао је директор Пољопривредне школе Небојша Бјелић и додао да је интересовање за занимања ветеринарски и пољопривредни техничар, пекар и руковалац-механичар пољопривредне технике много веће него што је то био случај претходних година.

Он је истакао да стручан наставнички кадар, опремљени кабинети, нова пољопривредна механизација, машинске радионице, фарма кока носиља, велика школска економија где се гаје и производе многи пољопривредни производи и сарадња са угледним фирмама и газдинствима из области производње и прераде пољопривредних производа гарантују успешно вођење свих школских активности, а самим тим стицање неопходног теоретског и практичног знања.

Како се ради у овој Школи, моћи ће да се увере и сами грађани Прокупља. Наиме, Пољопривредна школа ће 10. маја бити организатор „Погачијаде“.

-Наша Школа по други пут организује ову манифестацију, где ће ученици пекарског смера, заједно са својим професорима, показати колико су вешти у прављењу различитих врста погача, пецива и колача, изјавио је Бјелић и додао да ће се такмичити 12 пољопривредних школа из Ниша, Лесковца, Пирота, Блаца, Куршумлије, Алексинца и других градова и општина.

Очекује се да своју велику лепезу пекарских производа на овој манифестацији изложе и С.З.Т.Р „Чутура“, пекаре „Паша“ и  „Вилард“ из Прокупља, пекаре „Ђукић“ и „Тимотијевић“  из Блаца.

Покровитељ ове манифестације је Висока пољопривредно прехрамбена школа струковних студија у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*