Од Фондације Ана и Владе Дивац 484 пакета за Прокупље

Фондација Ана и Владе Дивац, донирала је Прокупљу 432 пакета хране и средстава за хигијену. Ова помоћ нашем граду, обезбеђена је у сарадњи са Групом 484 и уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке.
Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, овом приликом се захвалио донаторима и истакао да је ово још једна у низу донација ове Фондације.
-Испред локалне самоуправе, желим да се захвалим Фондацији Ана и Владе Дивац, Групи 484 и Амбасади Краљевине Норвешке на хуманитарној помоћи и дугогодишњој сарадњи коју остварујемо. Пакети ће бити достављени одређеној категорији грађана. За кориснике Дневног боравка “Сунце“ у Водицама, намењено је 30 пакета са храном и средствима за хигијену, док ће 402 пакета бити подељено грађанима који су корисници туђе неге и помоћи, казао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.
Он је додао да ће донација бити дистрибуирана у сарадњи са Црвеним крстом, као и да ће локална самоуправа обезбедити возила за доставу пакета на кућну адресу.
-Желим да се овом приликом захвалим волонтерима и запосленима у Црвеном крсту на огромној помоћи током ванредног стања коју су пружили нашим грађанима, нагласио је градоначелник Симоновић.
Фондација Ана и Владе Дивац, у сарадњи са Групом 484 и уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке у Србији, помаже више од 50.000 најугроженијих грађана у борби са вирусом корона. Вредност помоћи је 200.000 евра.
Грађани Србије из осетљивих категорија посебно су погођени кризом изазваном овим вирусом, и потребна им је додатна брига и подршка. Кроз пројекат „Помоћ најугроженијим суграђанима у борби са Ковидом 19“, обезбеђено је 10.000 породичних пакета са основним намирницама и хигијенским средствима, који ће бити подељени једнородитељским породицама, корисницима народних кухиња, вишечланим породицама, становницима нехигијенских насеља, породицама које брину о деци или одраслима са инвалидитетом, те појединцима који живе и раде на улици.
-Почетком месеца, започели смо поделу пакета за кориснике у седам градова Србије – у Сомбору, Лесковцу, Београду, Суботици, Сомбору, Чачку, Нишу, Лесковцу и Прокупљу. Поделу помоћи реализујемо са 58 локалних партнера – локалним институцијама, Црвеним крстом, удружењима грађана и волонтерима, од којих су многи дугогодишњи сарадници Фондације и од којих смо добили велику подршку и информације о потребама грађана када је у питању расподела помоћи. Овом приликом желимо да се захвалимо нашим партнерима на пројекту – Групи 484 и Амбасади Краљевине Норвешке у Србији, рекла је Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац.
-Суочени смо са пандемијом великих размера, која је нормалан живот окренула наопачке. Угрожени су људски животи и измењена нам је свакодневица. У овој ситуацији, рањиве групе грађана нарочито су погођене кризом узрокованом новим вирусом и потребна им је додатна помоћ и подршка. Да бисмо ефикасно спровели овај програм, остварили смо сарадњу са високо компетентним организацијама цивилног друштва, на стратешки и добро координиран начин. Надам се да ће овај непосредни чин солидарности, који је дубоко укорењен у дуготрајном пријатељству норвешког и српског народа, помоћи у ублажавању негативних ефеката пандемије вируса корона, изјавила је амбасадор Краљевине Норвешке у Београду Јорн Гјелсад.
Секретар Црвеног крста у Прокупљу, Драган Суботић је рекао да је ова организација до сада поделила преко 1.100 пакета најугроженијим грађанима на целом подручју Прокупља.
–Било је много посла, како за волонтере, тако и за запослене, али смо се трудили да помоћ на време стигне до сваког корисника. И ову донацију ћемо доставити онима којима је намењена, а у томе увек имамо подршку локалне самоуправе, изјавио је Драган Суботић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*