Одиграна хуманитарна утакмица за Николину, Прокупчани показали да имају велико срце


У прокупачкој Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“, протеклог викенда, одиграна је хуманитарна фудбалска утакмица између ЖФК “Топличанин“ из Прокупља и ЖФК „Херој“ из Београда, а сав приход од улазница, намењен је за лечење девојчице из Прокупља Николине Јосић.
Према речима Божидара Јовића, техничког секретара Спортског савеза Града Прокупља, који је заједно са Градом Прокупљем организовао овај догађај, улазница за овај спортски догађај коштала је 200 динара, а кутија постављена на улазу у Халу давала је могућност посетиоцима да сами одреде висину своје донације.
Како је нагласио, на тај начин, не рачунајући приход од улазница, прикупило се више 150.000 динара, које ће бити уплаћене на рачун Фондације за лечење Николине Јосић.
Организатори посебну захвалност дугују осамнаестогодишњој Јовани Лепосавић, голману ЖФК „Херој„ из Београда, која је учествовала у организацији и која се пре неколико година изборила са тешком болешћу, од које болује и Николина.
-Током акције прикупљања новчаних средстава неопходних за лечење наше мале суграђанке, Прокупчани су показали велику хуманаост, рекао је Јовић.
Он је истакао да је само од новчаних прилога по јавним предузећима и у Градској управи Града Прокупља прикупљено близу пола милиона динара, као и да ће та средства бити много већа када се додају новчани прилози из привреде и прикупљена средства по прокупачким школама.
-Поносан сам да смо у овој акцији показали велику солидарност и хуманост и надам се да ће прикупљени новац помоћи у лечењу Николине, јер највећа жеља свих нас је да она оздрави и да поново крене у школу, казали су у прокупачком Спортском савезу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*