Одржана прва јавна расправа о нацрту Одлуке о ребалансу буџета

 

У Градској кући у Прокупљу, је одржана прва јавна расправа о нацрту Одлуке о ребалансу буџета Града за 2019. годину, који је утврђен у износу од 1.813.991.266 динара.
Одлуку о ребалансу буџета, присутнима је образложила руководилац Одељења за привреду и финансије Данијела Рајић, која је објаснила да је он сачињен по програмима Сталне конференције градова и општина и да ће највећи део средстава, око 300 милиона динара, бити утрошено за капиталне инвестиције.
-Овај буџет је, пре свега, буџет свих грађана Прокупља, јер је циљ локалне самоуправе да се њиме побољшају услови за рад и живот, како на градском, тако и на сеоском подручју. Током израде ребаланса, највећа пажња усмерена је ка капиталној изградњи, инвестицијама и пројектовању, јер су то основни елементи за унапређење живота свих грађана. Тако ће до краја године, око 120 милиона бити издвојено за расписивање јавних набавки за асфалтирање 15 градских и сеоских улица, истакао је члан Градског већа за финансије Саша Стошић.
На јавној расправи, чула су се мишљења грађана, као и предлози и сугестије о приоритетима у појединим месним заједницама, почев од асфалтирања неких улица, преко водоводне и канализационе мреже, до дечјих игралишта.
Члан Градског већа за инфраструктуру, Жарко Копривица је овом приликом нагласио да је у току израда пројектне документације и да ће до краја године бити расписана јавна набавка за асфалтирање неколико улица у Ђуревачком насељу, а са радовима ће се почети када временске прилике то дозволе. Копривица је такође додао да ће ребалансом бити сагледани и проблеми у Новој Божурни, као и другим деловима градског и сеоског подручја.
Друга јавна расправа о нацрту Одлуке о ребалансу буџета, заказана је за среду, у 8 сати, у Свечаној сали Градске куће у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*