Одржана седница Градског већа Града Прокупља

Градско веће Града Прокупља, усвојило је нацрт Одлуке о буџету Града Прокупља за 2020. годину, који је утврђен у укупном износу од 1.745.397.819 динара.
Како је истакла руководилац Одељења за привреду и финансије, Даниела Рајић, изради нацрта Одлуке о буџету за наредну годину, претходиле су јавне расправе, у којима су учешће узели грађани, који су својим предлозима и сугестијама допринели изради што квалитетнијег буџета.
-Буџетом за наступајућу годину, сагледани су сви директни и индиректни буџетски корисници, у складу са достављеним финансијским плановима и могућностима. Посебно се водило рачуна о социјалним давањима, о средствима намењеним за предшколско, основно и средње образовање, али и о улагањима у инфраструктуру, казала је Рајић.
Члан Градског већа за финансије, Саша Стошић је истакао да ће овим буџетом, Град Прокупље бити раздужен.
-Крајем 2020. године, вратићемо филтер станицу “Бресница“, која је под хипотеком и која истиче наредне године. Оно што је такође битно, сви корисници буџета су максимално сагледани, а предвиђена су и средства за реализацију многих пројеката у којима Град учествује са одређеним процентом. Првенствено мислим на капиталне пројекте као што су изградња Индустријске зоне, за чије учешће је потребно око 50 милиона динара из градског буџета, нагласио је Стошић.
Кадровски план Градске управе, усвојен је у наставку седнице, као и правилници који се односе на уређење социјалне заштите грађана. Тако су утврђени критеријуми за остваривање права на мере социјалне подршке, услови обезбеђивања и пружања услуга, као и методологија формирања цене услуга и учешћу корисника у трошковима.
Градско веће подржало је Програм пословања ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље за 2020. годину, као и Програм пословања Јавно-комуналног предузећа „Хамеум“ за наредну годину.
Разматран је и План рада Штаба за ванредне ситуације за 2020. годину, који је образложио командант Штаба и градоначелник Прокупља, Александар Симоновић. Како је истакао, одлуке донете на данашњој седници Градског већа, од великог су значаја за даљи развој нашег града и оне ће се наћи на последњем скупштинском заседању у овој години.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*