Одржана седница Организационог одбора

На данашњој седници Организационог одбора за изградњу Спомен парка Гвозденом пуку “Књаз Михаило“, којом је председавао председник одбора председник Општине Прокупље Александар Симоновић, разматран је извештај о извршеним радовима у протеклом и планови за наредни период.Седници одбора присуствовали су представници Војске Србије, Полицијске управе Прокупље, установа културе и појединих удружења.Пратећи свакодневно динамику радова на Спомен парку очекујем да они буду завршени пре рока. Поред самог парка биће асфалтирана улица и тротоари и игралиште за децу. Овај део града након отварања парка имаће један лепши и функционалнији изглед за све грађане Прокупља и путнике намернике, изјавио је Симоновић и додао да је на седници усвојен и план културних манифестација посвећенисторијским догађајима из Првог светског рата и ослобођењу Прокупља.

Он  је истакао да ће реализација програма поводом овог важног датума из Првог светског рата кренути пре 12.октобра за када је и званично планирано отварање Спомен парка.

– Прве активности посвећене отварању парка кренуће 8.октобра. Културни програм ће садржати и свечану академију посвећену ослобођењу Прокупља и јунацима Гвозденог пука, рекао је Симоновић и додао да на отварању Спомен парка очекује долазак председника Србије Александра Вучића са сарадницима, представника Владе Србије, многих амбасадора чије земље су биле савезници Србије у Првом светског раду, потомка генарала Шарла Транијеа, свештенства и многобројних борачких и других удружења.

Председник Симоновић је подвукао да су средства за изградњу Спомен парка, улица, тротоара и дечијег игралишта са различитим садржајима у износу од скоро 40 милиона динара обезбеђена  из општинског буџета.

Чланови одбора су након одржане седнице заједно са председником Симоновићем обишли градилиште код Железничке станице.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*