Одржавање косе и неговање у летњем периоду

Нега косе током лета је јако важна јер коса током летње сезоне постаје сува и без сјаја. Коси је тада потребна посебна нега. Када током дана изађете на сунце, колико год да сте кратко изложени сунчевим зрацима, они ће оштетити косу и учинити је сламастом и непривлачном.

Већина целе године прижељкује одлазак на море и време проведено на плажи, али то свакако није најбоља ствар за вашу косу. Зато постоје нека решења која могу да вам помогну да очувате квалитет косе.

Додатна хидратација

Бирајте козметичке препарате за косу који су на хидрантној бази. Балзам обавезно укључите у редовну дневну рутину, уколико до сада то већ нисте учинили, а у хидратацији вам од помоћи могу бити и природна уља, попут кокосовог, као и природни третмани.

Кључ летње неге косе је хидратација, па се трудите да ово увек имате на уму.

Додатна нега крајева

Наравно, доњи делови косе су први на удару, те су испуцали крајеви током лета врло честа појава. То значи да треба да им обезбедите додатну негу. И овде ћемо вас саветовати у правцу природних третмана, јер начелно косу треба што је више могуће растеретити хемијских састојака, нарочито лети.

Немојте много да користите фен

Лети је ваша коса у невољи због лошег утицаја сунчевих зрака на косу. Тако да је најбоље да је додатно не загревате коришћењем фена. Ако га већ користите укључите га на најслабије дување. Такође, немојте баш одмах да сушите косу, пустите је да се мало просуши природно да би сте краће користили фен.

Редовније скраћујте крајеве

Када је скраћивање крајева у питању, правило је да идете код фризера на свака два месеца, што не значи да ће вам се битно променити ствари по питању дужине – само 1 центиметар је значајно освежење. Ипак, током лета би било добро да крајеве скраћујете једном месечно јер су знато више подложни пуцању због високих температура.

 

Ако идете на море, посебно је важно да по повратку такође одете код фризера, јер колико год да сте косу неговали, морска со је учинила своје.

Јаја и мајонез уклањају суву и оштећену косу

Јаја су богата протеинима и помажу код обнављања оштећене косе. Напуните ¼ шоље јогуртом, ¼ мајонезом и додајте беланце од једног јајета. Добро их умешајте и нанесите на косу. Распоредите мешавину подједнако по целој коси и кожи главе. Оставите да одстоји око пола сата и исперите водом.

Шешир косу чува

И још један практичан савет, који вам, верујемо, неће бити тешко да примените, нарочито ако сте заљубљеник у летњи аксесоар. Шешири у различитим бојама, много ће значити за вашу косу, јер она тако неће бити изложена директно сунцу. Било да користите мараму или капу обратите пажњу на то да их не држите предуго на глави због знојења. Коришћење памучне мараме или рупичастог шешира можа да вам прија више.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*