Октобар – месец заштите старих лица

Поделом награда корисницима и многобројним сарадницима и културно- уметничким програмом у Дому за негу и смештај старих лица у Прокупљу почело је обележавање месеца октобра, месеца заштите старих лица.

– До краја октобра за кориснике ћемо организовати многобројне манифестације у којима ће учествовати ученици прокупачких основних и средњих школа и појединих јавних установа. На овај начин желимо старим особама да покажемо да нису заборављени и да се друже са малишанима, изјавио је в.д. директора ове установе др Небојша Вукадиновић и додао да сви запослени својим радним ангажовањем настоје да побољшају и улепшају боравак старих у Дому.

Он се захвалио Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, школама, техничком секретару Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа Драгославу Петровићу, донаторима и људима добре воље који су помогли рад ове установе у протеклом делу године.

Радни терапеут Весна Голоб је истакла да своје знање, вештине и креативност многи корисници показују кроз друштвено користан рад.

Награда за најангажованији рад у многим областима припала је Милану Томовићу, за најуређенију собу Косари Шмигић и Мирослави Динчић, а за ручне радове Јелисавети Ђукић.

Без обзира на године старости награда за највећи број прочитаних књига припала је Пеладији Томић. У домском такмичењу под називом “Никад није касно” најбоља је била  Мирјана Петровић. За боравак од 10 и 20 година награде су добили Милисав Јовичић, Ибрахим Кедић, Вукомир Младеновић и Јованка Милосављевић.

У богатом културно -уметничком програму учествовали су ученици ОШ “9.октобар” и Дечији хор Дома културе “Сањалице”.

Својом глумом, рецитацијама и песмама деца су вратила осмех и радост на лице свих корисника.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*