Општина Блаце помаже социјално угроженима породицама

Након решења које је донео Центар за социјални рад у Блацу општина Блаце је  помогла још једној породици доделом новчаних средстава ради адаптације објекта у коме живе.


Са циљем да се реши проблем породице С.С.из насеља „Спасици“која је имала јако тешке услове за становање, општина је усвојела  одлуку да се из буџета издвоје средства у износу од 109.842,50 дин.у сврху набавке неопходног материјала и опреме, као и да се одлука спроведе преко центра за социјални рад Блаце.

Услови за живот су били јако лоши за становање, у самом објекту  није постојао ни санитарни цвор. ЈКП „Блаце“ узело је учешће у радовима и том приликом изведен је прикључак на водоводну, канализациону мрежу и остали неопходни радови.На основу одобрених средстава породица је добила комплетно сређен санитарни чвор и још једну просторију која је у неупоредиво бољем стању него сто је затечено. Радови су изведени почетком ове године, а из општине Блаце најављују да имају довољно средстава и да ће наставити са пружањем помоћи како овој, тако и другим породицама којима је овакав вид помоћи неопходан.

„Наш задатак је да свим породицама које нису у могућности да саме реше проблеме које имају, помогнемо и стамбене јединице упристојимо да у њима постоје бар минимални услови за живот. Обавеза тих породица на даље је да објекте одржавају и о стварима брину са пажњом доброг домаћина.


У предходном периоду избегавали смо објављивање вести које су ове садржинне и тичу се јако осетљивих тема. Није циљ да преко ових и сличних видова помоћу добијамо било какве поене. На овај корак смо се одлуцили да би јавност била бар мало припремљена за евентуално неке нове сензационалистицке вести појединих „хуманитараца“ и медија“, изјављује пр.општине.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*