Ова година пресудна за Прокупље, са лепим временом почиње реализација капиталних пројеката

Ова година веома је важна за Прокупље, кад су у питању капитални пројекти. Неки ће бити реализовани, други ће започети… Све у свему, живот грађана Прокупља, али и свих Топличана биће промењен на боље.

Са првим лепшим временом, почеће радови на измештању Опште болнице у објекат Дома здравља, као и радови на реконструкцији Гимназије, што је потврдио и градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

-Имали смо састанак са представницима Канцеларије за управљање јавним улагањима и са реализацијом ова два пројекта крећемо чим се мало време пролепша. Што се тиче зграде Гимназије, један део радова биће завршен на пролеће, док ће унутрашње уређење Школе, замена електроинсталација сачекати летњи распут, каже Симоновић.

Поред реконструкције зграде Гимназије и пресељења Болнице у објекат Дома здравља, Град Прокупље очекује и велики посао око изградње модерне Зелене пијаце и Индустријске зоне. Ако томе додамо ауто-пут и гасовод, Прокупље ће бити занимљиво инвеститорима, што је и циљ.

-Акценат је на решавању проблема незапослености, не само у Прокупљу него у читавом Топличком округу, истиче Симоновић.

Народни посланик из Прокупља, др Дарко Лакетић, потврђује наводе градоначелника.

  -Ова година је пресудна за Прокупље. Поред реализације ових капиталних пројеката, у плану је да наш град добије и аква-парк и модеран тржни центар, истиче др Лакетић.

У наредном периоду радиће се и на инфраструктури.

-Не сме да буде неасфалтиране улице, без тротоара. И околна села морају да имају уређене путеве. Морамо нашим људима на селу да обезбедимо добре услове за живот. У сталном контакту сам са градоначелником Прокупља, представницима власти, и као народни посланик из Топлице, даћу свој максимум да урадимо нешто и да од нашег града направимо лепо место за живот, закључио је народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић.

2 Коментара

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*