Песма слави уметност

 

Млада и талентована песникиња Исидора Лакетић, пред прокупачком публиком, по први пут је представила своје песме. Књижевно вече било је насловљено именом стиха једне њене песме, у којој она поручује да се никад не заборави колико поезија вреди. Песма је написана на Светски дан књижевности, а посветила ју је свим књижевницима, онима који то јесу, али и онима који то желе да постану.

О свом стваралаштву каже да га не би уздизала у уметничком смислу, јер писање поезије сматра потребом, кроз коју износи своја осећања. Пише већ четири године и активно објављује своје мисли и стихове на инстаграм налогу „Сентименталпоет“. Своју прву збирку песама, чим је буде објавила, а нада се да ће то бити ускоро, представиће најпре љубитељима поезије у Прокупљу, јер, како каже, њега сматра родним градом.

-Почела  сам да пишем онда када  сам се преселила из Прокупља у Београд и тамо кренула у средњу школу. Тада сам највише била преплављена емоцијама и просто сам морала да их пренесем на папир, тачније, у виду белешки сам их записивала у телефон. Онда су се моја осећања претварала у нешто што је лепше од њих самих. Надахнуће налазим највише у сваком могућем облику љубави, просто немам ограничење. Чак се трудим и да негативне емоције, као што су бес и туга, претворим у нешто лепо и ја бих цео тај процес назвала уметношћу, рекла је Исидора, говорећи о својој поезији.

Њен узор у писању је Данило Киш, коме је посветила једну своју песму, а кроз његова дела је, како каже, схватила шта је писање.

На питање да ли пише и прозу, одговорила је да би то своје стваралаштво назвала поезијом у прози.

-Форма није важна, уколико онај ко пише допре до осећања  читалаца. Поезија ми ипак највише одговара, јер да бих писала  роман, најпре морам и ментално да сазрим. Песма слави уметност и наглашава важност стваралаштва, што и јесте порука ове књижевне вечери. Кроз поезију, чувам себе и своје стваралаштво, колико год град у коме живим био брз, истакла је Исидора.

Овој књижевној вечери присуствовала је и прокупачка песникиња Зорица Прентић, која је овом приликом рекла да је Исидора зрео песник, без обзира на то што је још увек млада.

-Изненадила сам се тиме да је уписала фармацију, али се надам да  јој она неће одузети време које треба да посвети  писању, јер  је веома талентована. Ја верујем у њу, нагласила је песникиња  Зорица Прентић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*