Песнички караван „Од Дома до куће“


У сусрет манифестацији “Драинчеви сусрети песника“, ентузијасти из прокупачког Књижевног друштва, организоваће ове године по други пут Књижевно-еколошки бициклистички караван, под називом „Од Дома до куће“. Они су се прошле године, на дан рођења великог Драинца 26. августа, бициклима возили од Дома културе до Драинчеве родне куће у Трбуњу, како би се, казујући његову поезију, подсетили на његово стваралаштво.
Они овом приликом позивају све заинтересоване да се пријаве и ове године, и буду део овог несвакидашњег и лепог песничког похода.
Прошле године су, како кажу, такву акцију спровели у дело, јер се поносе тиме што су Драинчеви земљаци.
-Поносимо се и његовом поезијом и оним што нам је оставио у наслеђе. Овај велики српски песник заслужује да га славимо. На дан његовог рођења, исказали смо му поштовање казивањем поезије и обиласком његове куће. Идеја за реализацију, родила се са циљем да иновативношћу привучемо пажњу, пре свега, младих људи, како би их подсетили на богато дело Рада Драинца, истакли су у Дому културе.
До Трбуња и назад прошле године су педалали Небојша Савић, Јован Стаменковић и Саша Миловановић. Стихове Драинчеве и своје говорили су Тијана Петровић, Милутин Милошевић, Ивана Ђурковић, Зорица Прентић, Драган Огњановић и Миливоје Крстић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*