Плетиље показале хуманост

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, кориснике Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развојуСунце” у Водицама посетили су представници Удружења инвалида рада и инвалидских пензионера у Прокупљу. Током посете, они су деци поклонили џемпере, топле чарапе, шалове, капе, слаткише и сокове, дар Актива жена Удружења.

Председник Удружења инвалида рада, Слободан Чупић, рекао је да је импресиониран оним што је видео у Водицама.

 Овај поклон дошао је у праве руке. Жене-плетиље уложиле су велико знање и рад да исплету одевне предмете, прилагођене за децу ометану у развоју, рекао је он и додао да су средства за куповину вунице добијена од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Ово је трећа година како чланице Актива жена поклањају одевне предмете. Зимску одећу досада су добили ђаци школаРатко Павловић Ћићко” и “Свети Сава” у Прокупљу.

Технички секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа, Драгослав Петровић, делегацију Удружења инвалида рада упознао је са радом установе.

Доделом одевних предмета, плетиље су показале хуманост и велико срце. Сваки, па и овај поклон, обрадује наше кориснике и показује да нису заборављени, и да су саставни део друштва, рекао је Петровић, који се у име корисника и стручних сарадника захвалио Удружењу на поклонима.

 

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*