Почели са радом штаб волонтерске помоћи 65+ и кол центар за набавку лекова и намирница

 

Град Прокупље је формирао штаб волонтерске помоћи 65+ у оквиру кога је организован кол центар за набавку основних животних намирница и лекова за најстарије суграђане са нашег подручја. Бројеви телефона путем којих се могу наручити основне животне намирнице су 027/324862 и 027/324625, док се лекови, уз савет фармацеута, могу наручити путем броја телефона Апотеке, 027/8100710.
-Штаб волонтерске помоћи 65+ је основан да би наши најстарији суграђани, мере забране кретања лакше пребродили. Треба рећи да ћемо набавку намирница и лекова обављати за све наше житеље старије од 65 година, како са градског, тако и са сеоског подручја, који немају ко да им помогне и за њих обави набавку, рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.
Поруџбине за лекове примају се од 8 до 12 сати, а испорука ће се организовати у складу са забраном кретања која ступа на снагу од 17 сати. Што се тиче животних намирница, поруџбине ће кол центар примати у времену од 8 до 16, а испорука ће се организовати сутрадан. Савет нашим старијим суграђанима је да припреме набавку за целу недељу, и да спреме податке, јер приликом наруџбине мора да се поред имена и презимена, достави улица и број, али и матични број и датум рођења, а све у циљу да се избегну неправилности и злоупотребе.
Новац волонтери неће узимати унапред, већ ће се наплата вршити приликом достављања намирница и лекова.
Цела акција је организована у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, које ће пратити њено спровођење, а све у циљу спречавања злоупотреба.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*