Почело је културно лето у Прокупљу

Манифестација Културно лето, која се ове године одвија под слоганом „Слободан ударац за културу“, настављена је концертом на коме су наступили солисти из Прокупља.

Публика је уживала у најпопуларнијим кафанским песмама, које су увек и радо слушане у добром расположењу. Ово вече је било посебно интересантно и занимљиво јер је садржало и афоризме, које су говорили афористичари из Крушевца.

Садржајно веома богато, Културно лето 2018. године, чији је организатор Дом културе, настављено је данас у центру града, на прокупачком  шеталишту, осликавањем платна дугачког скоро 20 метара. Овај део програма носи назив „Корак у боји“ и традиционално се одржава већ неколико година уназад. Традиционално је и један од најпосећенијих културних садржаја у току лета, зато што је осмишљен да у њему учествују и пролазници.

Испред Дома културе „Корак у боји“ воде сликари Милан Илић, Драган Поповић, Александар Болчина и Драгољуб Стојановић , а остали „сликари пролазници“ су наши суграђани.

 Културно лето се наставља и сутра и прекосутра у Дому културе у 17 и 30 филмским програмом „Слободна зона“, а већ у понедељак, љубитеље поезије очекује књижевно вече у 20 сати у клубу ове установе. Књижевно вече организује Књижевна омладина Прокупље. 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*