Почело подношење захтева за подстицаје у биљној производњи

?????????????????????????????????????????????????????????


На основу Правилника о начину остваривања права на основне подстицаје у биљној производњи, регистрована пољопривредна газдинства могу да остваре подстицаје у укупном износу од 5.200 динара по једном хектару. За биљну производњу, подстицаји износе 4.000 динара по хектару, а за дизел гориво, 1.200 динара по једном хектару.

Захтеви за остваривање подстицаја у биљној производњи подносе се једном годишње, у периоду од 1. марта до 30. априла.

-Захтеве за остваривање ових подстицаја, пољопривредници могу да добију на шалтерима Управе за трезор у Прокупљу или у просторијама Пољопривредне стручне службе. Да би остварили ово право, пољопривредници би требало приликом регистрације и обнове газдинстава да дају тачне податке о обрадивим површинама на основу којих се остварују подстицаји за биљну производњу, изјавила је саветодавац у ПСС Ивана Обрадовић и додала да регрес за дизел гориво износи 20 динара по једном литру, односно да се по једном хектару регресира 60 литара горива.

Према њеним речима, пољопривредници, на основу Правилника, нису у обавези да скупљају рачуне за купљено гориво, већ ће се исплата вршити на основу уписаних података о обрадивим пољопривредним површинама.

Из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде су најавили да ће се, након подношења захтева за регресирање дизел горива, средства на наменски рачун пољопривредницима уплаћивати у року од неколико дана.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*