Подстицајна средства за сточарску производњу

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело је Правилник о додели подстицајних средстава у сточарској производњи. Право за доделу ових средстава имају правна лица, предузетници и носиоци комерцијалних породичних пољопривредних газдинстава.

-Ове године за квалитетне приплодне млечне краве, приплодне товне краве и бикове додељиваће се 25.000 динара по грлу. За квалитетне приплодне овце и овнове, козе и јарчеве, износ подстицајних средстава износи 7.000, а за квалитетне приплодне крмаче 10.000 динара  по грлу, рекла је саветодавац за сточарство у Пољопривредно стручној служби Прокупље Душка Петровић и додала да се захтеви за доделу подстицајних средстава подносе Управи за аграрна плаћања до 30. јуна ове године.

Према њеним речима, за тов јунади одобрена су средства у износу од 15.000 по грлу, јагњади 2.000, а тов свиња 1.000 динара по грлу.

Захтеви за доделу подстицајних средстава за тов јунади, јагњади и свиња подносе се Управи за аграрна плаћања од 1. фебруара до 31. јула.

-Уз захтев за доделу подстицајних средстава, сточари подносе и извод из главне матичне евиденције за квалитетна приплодна грла, оверен од стране основне, регионалне или главне одгајивачке организације, рекла је Душка Петровић и нагласила да све информације о подстицајима у области сточарства, пољопривредници могу добити у просторијама Пољопривредне стручне службе у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*