Поклон пакети за бебе из пројекта „Таши Таши“


Породилиште Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу, од јуче добија поклон пакете намењене свим мајкама новорођене деце, које је у оквиру пројекта „Таши Таши“, обезбедила фирма „Апело“Д.О.О Београд.
Овај пројекат реализује се уз подршку Министарства здравља и Кабинета министарке без портфеља за демографију и популациону политику Републике Србије, са циљем да се изједначе све породиље на подручју целе Србије.
Како наводе надлежни у прокупачкој Болници, пакете са основним производима за негу беба, добиће све мајке, без обзира на материјални статус, образовање, веру, националност, јер то је основни циљ овог пројекта, који представља једну од активности на унапређењу и подршци дојењу, породичној и развојној нези новорођенчета.
Поред производа за прву негу беба и неопходних производа за мајке док су у породилишту, поклон пакети садрже и ваучере и купоне са попустима за прву куповину.
Како је један од циљева пројекта подршка дојењу, као најчвршћој вези између мајке и детета, у пакетима нису заступљене флашице за бебе, цуцле, варалице, замене за мајчино млеко, као ни ваучери за куповину ових и других производа који би одвраћали мајку од дојења.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*