Поклони за малишане у оквиру инклузивног програма

 

 

У овиру пројекта „Инлузивно предшколско образовање и васпитање“, члан Градског већа за просвету и социјална питања, Катарина Вељовић, данас је у Малој Плани и Стражави посетила малишане који са својим родитељима похађају овај програм.
Том приликом, већница Вељовић је са директорком Предшколске установе „Невен“, Весном Јовановић и координатором пројекта, Ивицом Крстовићем, уручила сваком малишану поклон који садржи играчку, униформу, ранац и патофне.

                 
-Овај пројекат у којој су укључени и родитељи деце подразумева припрему за полазак у школу и њиме је у Малој Плани обухваћено 24 детета, као и 17 малишана у Стражави. Циљ његове реализације је унапређење доступности предшколских услуга за децу из осетљивих друштвених група, као и остваривање једнаких могућности за учење и развој, казала је Вељовић.
Она је такође додала да је подршка породицама за развој родитељских компетенција такође један од специфичних циљева овог пројекта, као и јачање капацитета институција за пружање услуга деци из осетљивих друштвених група.
Инклузивно предшколско образовање и васпитање се у Малој Плани и Старжави спроводи у оквиру предшколског издвојеног одељења основних школа “Светислав Мирковић Ненад“ и „9. октобар”. Овај програм похађају деца до 6 и по година старости, а њихове досадашње активности прилагођене су актуелној епидемиолошкој ситуацији и у складу са предвиђеним мерама заштите од инфекције вирусом корона.


Надамо се да ће још већи број деце бити укључен када се буду стекли повољнији услови, истакла је већница Вељовић и додала да програм спроводи Град Прокупље уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у складу са потписаним споразумом о зајму између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој.
Партнери у пројекту су Предшколска установа „Невен“, Дом здравља Прокупље, Центар за социјални рад и невладина организација “”Инклузија данас“.

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*