Полиција апелује да се не купују пиротехничка средства од неовлашћеног особа

 


Полицијска управа у Прокупљу апелује на грађане да током предстојећих празника не купују пиротехничка средства од неовлашћених особа и на местима која за то нису предвиђена, као што су пијаце и уличне тезге.

Подсећамо да је Законом о промету експлозивних материја изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима.

Такође извођење ватромета могу вршити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

Услед неправилне употребе пиротехнике може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље, настанка пожара и експлозија, као и узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира.

Овлашћена службена лица у Прокупљу активно спроводе све мере и активности у складу са законом како би спречили неовлашћену продају и употребу пиротехничких средстава.

Напомињемо да ће физичка и правна лица која неовлашћено продају пиротехничка средства бити санкционисана у складу са законом, као и да ће им пиротехничка средства бити одузета.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*