Помоћ у новцу и огреву за избеглице и интерно расељена лица настањена у Прокупљу

 

Републички Комесаријат за избеглице из бивших југословенских република и интерно расељена лица са Косова и Метохије расписао је два Огласа за помоћ избеглима и расељенима који имају пребивалиште на територији града Прокупља.

Расписан је Јавни оглас за  једнократну новчану помоћ и Оглас за помоћ у огреву за ову категорију становника, на које се  могу јавити сва избегла и расељена лица слабијег материјалног стања.

-За новчану помоћ из републичког Комесаријата су опредељена средства у износу од 300.000 динара, а за огрев у износу од 400.000 динара, казала је Катерина Младеновић из Повереништва за избегла и расељена лица у Прокупљу и нагласила, да једна породица може да конкурише само за један вид помоћи, као и да је циљ акције да ова средства добије што више породица којима је та помоћ од велике важности, па ће приликом поделе материјални статус бити један од најважнијих критеријума.

Конкурс важи од 8.децембра, а траје до 21.12.2020.године, а како би остварили право на помоћ заинтересовани треба да приложе  потребну документацију.

Та документација подразумева поред потписаног захтева још и избегличку или расељеничку легитимацију за подносиоца захтева и све чланове његовог домаћинства, ако је поседују, затим, електронски очитану личну карту, за себе и све чланове породице, а за децу до 16 година фотокопију извода из матичне књиге рођених.

Потребна је и фотокопија пријаве боравишта, за подносиоца захтева и све чланове његове породице, као и доказ о приходима или уверење из Националне службе за запошљавање (НСЗ) да је лице незапослено, чек од пензије или уверење да лице нема никаквих прихода.

Потребно је приложити и медицинску документацију, не старију од шест месеци, као и решење за лица, децу која су смештена у хранитељским породицама, а жртве породичног насиља прилажу пресуду надлежног суда или извештај Центра за социјални рад.

О свим појединостима Огласа заинтересовани се могу лично информисати у прокупачком Повереништву за избегла и расељена лица на Тргу Топличких јунака.

Пријаве се подносе на адресу: Повереништво за избегла и расељена лица “Никодије Стојановић – Татко” бр. 2, 18400 Прокупље.

На територији Прокупља тренутно има 4.700 интерно расељених лица са подручја Косова и Метохије и 137 избеглица из бивших југословенских република.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*