Предавање о узгоју јагодичастог воћа


Пољопривредна стручна саветодавна служба Прокупље, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде-сектор за рурални развој, холандском амбасадом и Канцеларијом USAIDE програма, организује предавање на тему „Узгој јагода“.

У Свечаној сали Градске куће у Прокупљу, у четвртак, 14. марта, са почетком у 9.30 сати, госте ће дочекати и поздравити начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и/или заменик градоначелника Мирољуб Пауновић.

У оквиру радног дела састанка, говориће представници Министарства пољопривреде, помоћник министра Александар Богићевић, представници локалних самоуправа Топличког округа, Пољопривредне стручне службе Прокупље, као и представници Удружења пољопривредника.

Како најављују организатори, састанак стручњака и пољопривредника из Топлице биће настављен у Скупштинској сали,  где ће у 11 сати почети предавање, а о најављеној теми говориће представници Сектора за рурални развој и Института за примену науке у пољопривреди.

У наставку радног дела, говориће представник Амбасаде Холандије (Одељење за пољопривреду), Мила Мирковић, представник инспекцијске службе Холандије, Бранислав Попов, који ће присутне упознати са карактеристикама садног материјала, сертификацијама и другим питањима везаним за ову тему.

Експерт из области јагодичастог воћа, др. Стефан Темерманс, говориће о технологији гајења јагода, док ће програм USAIDE представити Александар Павловић.

Након планираних предавања, предвиђена је дискусија, што ће бити прилика за пољопривредне произвођаче да поставе питања и добију стручне одговоре и савете везане за узгој јагодичастог воћа.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*