Председник ГО Народне странке у Прокупљу о пређашњим протестима и опозицији

На наш портал се огласио Председник ГО Народне странке Душан Савић који је изнео свој став о политици коју заступа, протестима у Прокупљу и проблематици облепљивања већ плаћених реклама на билбордима.

„Народна странка како на републичком нивоу, тако и на локалном, у граду Прокупљу је једна од чланица Савеза за Србију.

СЗС представља скуп опозиционо орјентисаних политичких организација које су се ујединиле ради пружања противтеже власти. Обзиром да, „неким људима“ је СЗС збуњујућ фактор на политичкој сцени, као Председник ГО Народне странке у Прокупљу осећам обавезу да људима објасним разлог оснивања, начин и циљ функционисања истог. Сложићемо се да је у сваком нормалном, демократском друштву пожељно да постоји опозиција која је ту да контролише рад власти и да грађанима представља евентуалне грешке или лоше потезе које повлаче странке на позицији. Од доласка на власт Српске напредне странке, 2012. године циљ им је било распарчавање и уништавање опозиције, како би што дуже могли да владају. У томе су делимично успели, све до уједињења опозиције и формирања СЗС они су лагодно седели у својим фотељама и контролисали сваку пору у друштву. Људи који разумеју систем и упућени су у политику, не активни политичари, рекли су да им је доста бахатости, лажних избора, корупције, намештених тендера, неписмених функционера, распродаје земље странцима, пад плата и пензија, пад цена пољопривредних производа, раста цена електричне енергије, горива… Решили су да изађу на улице и изборе се на тај начин за бољи живот, а многи и за основну егзистенцију. Тако су кренули протести против ове власти од Београда, широм Србије па и у Прокупљу. Народна странка као и сви остали чланови Савеза за Србију подржавају ове протесте и пружају логистичку подршку, дакле нису иницијатори политичке странке, већ грађани. По питању лепљења плаката по граду , могу изјавити да нисам ја лепио. Лепили су људи који организују протесте како би обавестили остале суграђане о времену и месту следећих протеста у оскудици слободних медија изабрали су једини начин уз друштвене мреже да то јавно саопште. Наравно да постоји могућност да и ми погрешно размишљамо, само се надам да ћете објавити у целости овај мој одговор као Председника Народне Странке у Прокупљу и на тај начин показати да и даље постоји објективно, независно, истинито и правовремено информисање грађана, и да ви као новинар поштујете ова основна начела новинарства.

Поздрав свим грађанима Прокупља и желим да се сви заједно изборимо за просперитетнију и светлију будућност у нашем граду.“ изјавио је за наш портал Председник ГО Прокуплје Душан Савић

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*