Председник Србије Александар Вучић обишао радове на Дому здравља: Срећан сам што враћамо дуг јуначкој Топлици

Близу 900 радника, радиће у новом здравственом центру у Прокупљу, најмодернијем објекту који ће бити бољи него многе болнице у Београду. До краја октобра месеца, требало би да буде завршена прва фаза радова, док ће друга фаза бити окончана до краја наредне године.


Радове на реконструкцији овог објекта, у коме ће бити смештени Дом здравља и Општа болница, обишао је данас председник Србије Александар Вучић са сарадницима, између осталог министром здравља Златибором Лончаром и директором Канцеларије за управљање јавним улагањима Марком Благојевићем.
Госте су дочекали народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић, начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља Александар Симоновић, председник Скупштине Дејан Лазић, директори Дома здравља, Опште болнице, Градске апотеке, здравствени радници…
-Ово је важан дан за Прокупље и Топлицу, да људима кажемо да градимо нешто прелепо. Овде се 31 годину ништа није радило. Сви ови објекти почели су да се граде 70-их и 80-их година, и онда се стало са радовима. Данас овакве објекте обнављамо. У овај здравствени центар биће уложено преко 35 милиона евра, сам објекат вреди 27 милиона, док ће остало бити утрошено за набавку најмодерније опреме. Ово радимо јер нам је здравство важно за нашу децу, родитеље и нас. Ово Топлица заслужује, она је увек била уз свој народ, никада није кукала. А људи тешко живе. Срећан сам што данас враћамо дуг јуначкој Топлици, казао је председник Вучић.
Он је овом приликом истакао да је поносан на сваки пут, ауто-пут, мост, а посебно на здравствене објекте.
-У наредном периоду, крећу радови и у Пироту, Кикинди, Врању, Лесковцу, Аранђеловцу, Лозници, Смедеревској Паланци, Врбасу, Горњем Милановцу. Сви ови градови, добиће уређене здравствене објекте. Овакве ствари мењају живот. У Топлици имамо добре људе, добре лекаре. Имамо неке ситуације да уређени објекти постоје, али нема ко да ради. Овде то није случај, овде имамо раднике. Зато и повећавамо плате здравственим радницима, да не одлазе у Немачку, Норвешку, већ да остану овде. У овом објекту радиће близу 900 људи. Током епидемије, запослили смо значајан број лекара и сестара, а посао у новом здравственом центру, поред младих људи, добиће и 30-ак старијих лекара из Топлице. Поручио бих инвеститорима, Влади Републике Србије и Канцеларији за управљање јавним улагањима да поведу рачуна да се не касни са радовима, казао је Вучић.


Он је нагласио да му се чини да од плате у здравству данас може да се живи.
-Примера ради, лекар на Инфективној клиници некада је примао 64.000 динара, а данас је његова плата 106.000. Реч је о основној плати, без дежурстава, минулог рада. Не могу да кажем да је то превише, али сматрам да може да се живи. До краја године, ако све буде у реду са нашим јавним финансијама, идемо на још једно повећање плата здравственим радницима, нагласио је Вучић.


На крају, он је додао да неће да дозволи да Београд буде једнако Србија, а да се у другим местима не улаже.
-Мора да се улаже свуда пођеднако, казао је председник Србије Александар Вучић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*