Предшколци правили осмомартовске честитке у Културно образовном центру “Топлица”

????????????????????????????????????

У Културно образовном центру “Топлица“ данас је организована креативна радионица за децу Предшколске установе „Невен“, поводом обележавања 8. марта, Међународног дана жена.

Ова установа, угостила је тридесетак предшколаца, који сваке године, дружењем и прављењем осмомартовских честитки за маме, баке, васпитачице учествују у обележавању овог датума.

-У активностима којима обележавамо важне датуме, учествују наши најмлађи суграђани, почев од предшколаца, па до ученика основних и средњих школа. Деца предшколског узраста традиционално обележавају 8. март и Светски дан детета, док су литерарни и ликовни конкурси намењени ученицима. Предшколци данас сами израђују честитке које ће поклонити мамама, бакама, васпитачицама. Обезбедили смо много разних бојица, фломастере, колаж папир, како би им омогућили да на најбољи начин покажу осећања, креативност, машту, казала је директорка КОЦ „Топлица“ Љиљана Красић.

Како истиче, циљ је да сва деца учествују у радионицама, па је тако ове године друга група предшколаца посетила њихову установу.

-Трудимо се да у активностима учествују сва деца, да им омогућимо да покажу свој таленат и да у нашој установи започну своје стваралаштво, додала је Красић.

На територији града Прокупља, предшколско образовање похађа око 600 малишана. Према наводима васпитачица, Марије Вељковић и Оливере Димић, васпитно образовни рад усмерен је на припреме за полазак у школу, сналажење, самосталност.

-Поред социо-економског и когнитивног развоја, учимо их основама писања, упознајемо са бројевима, али и са правилима понашања у саобраћају, истичу васпитачице Предшколске установе „Невен“ у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*