Представљен нацрт Локалног акционог плана за младе

????????????????????????????????????


Презентација нацрта Локалног акционог плана за младе за период од 2019. до 2025. године, одржана је данас у Градској управи у Прокупљу.

Презентацији су присуствовали представници омладинских организација и удружења, ученици и наставници прокупачких школа, као и чланови многих организација које се баве проблемима младих у Прокупљу.

Према речима саветника Канцеларије за децу и младе Града Прокупља, Дејана Костадиновића, овај документ садржи јасно дефинисане проблеме, који су подељени у шест области. Као приоритети, дефинисани су унапређење информисаности и активизма младих, унапређење формалног образовања и свих облика запошљавања, развој спорта, унапређење услова за слободно време, развијање социјалне инклузије и друго.

-У оквиру истраживања, која су претходила изради нацрта овог документа, велики број младих је заинтересован за омладинско предузетништво. Ова јавна расправа је такође прилика да у периоду до усвајања овог документа дамо могућност за нове сугестије и предлоге, како бисмо дошли до што бољег Локалног акционог плана за младе, истакао је Костадиновић.

На подручју града Прокупља живи око 7500 младих. Како истиче градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, младост сама по себи носи посебну стваралачку снагу.

-На нама је велика одговорност да направимо основу за очување, усмеравање и развој те снаге. Пред нама је задатак да будемо заједница која пружа подршку породици и подстиче младе на активизам у области образовања, запошљавања, спорта, културе, екологије, као и друштвене одговорности и јача њихов утицај на друштвене и развојне токове, нагласио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*