Представљен нови број часописа „Ток“


Часопис за књижевност, културу и друштвена питања „Ток“ има традицију дугу скоро пола века, баш колико и манифестација „Драинчеви сусрети песника“, која се сваке године одржава у нашем граду. „Ток“ излази два пута годишње у издању Књижевног друштва „Раде Драинац“, које постоји и ради у оквиру прокупачког Дома културе „Радивој Увалић Бата“. И ове године је представљен пред великим бројем његових поштовалаца и љубитеља писане речи.
Према речима уредника овог часописа, Драгана Огњановића, и у овом 55. броју запажено место има „ФЕДЕС“, „Драинчеви сусрети песника“, „Лектирићи фест“ и још пуно представа, концерата и изложби.

-Посебно треба истаћи обележавање 100. година ослобођења Прокупља у Првом светском рату и програм који је пратио отварање Спомен-парка „Гвозденом пуку“ и нешто потпуно ново са великим изгледима да постане традиционално-„Дане прокупца“. Нови број „Тока“ доноси беседу и песме Власте Младеновића, добитника награде „Драинац“ 2018, као и стихове већине песника који су били гости 49. Драинчевих књижевних сусрета. У часопису смо пропратили и „Сретењске сусрете“, награду за најбољу књигу топличког писца, која је додељена на Драинчевим књижевним сусретима, али и Ђурђевдански књижевни конкурс Књижевне омладине Прокупља, рекао је представљајући публици нови „Ток“ у прокупачком Дому културе уредник Огњановић.
Он је додао да су се на страницама овог броја као нешто неизоставно, нашле и песме топличких стваралаца и Књижевне омладине Прокупља, али и најновија књижевна издања и јубилеји.
-Он се у односу на претходне бројеве понајвише разликује по великом броју есејистичких текстова, а свим есејима заједничко је да промишљају различите аспекте истог-односно књижевности, нагласио је Огњановић.
На његовим страницама до сада су се нашли бројни текстови многих књижевних стваралаца из Топлице, али и других крајева Србије. У сваком броју овог часописа, читаоци могу да се упознају са различитим областима и у њему свако може да нађе оно што га интересује.
О свему ономе што је обележило културу нашег града, али и многим другим темама из области социологије, археологије, историје, заинтересовани љубитељи писане речи моћи ће да сазнају уколико прочитају најновији број овог часописа.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*