Прелепе цветне декорације од папира

Овде код нас у Србији, и званично је стигло лепо време, све је у знаку цвећа.На жалост ни један природни цвет не траје више од неколико недеља.Па због тога папирно уместо правог цвећа има неколико предности које нису занемарљиве.Сјајна ствар је што ћете моћи да их сачувате довека.

Папирни цветови су популарни широм друштвених мрежа а врло лако их можете направити сами. Могу послужити за разне декорације приликом прослава,за улепшавање неког досадног кутка у соби, цветови од папира дефинитивно дају тај “wоw” ефекат.
Потребне су вам маказе, лепак, папири, шаблони и мало времена.

Материјал.
– обрађивати папирне ролне у нијансама од розе, жуте,плаве, брескве и зелене, и све нијансе и боје које се вама допадају.
-лепак
-жица у боји за обмотавање
Направите папирни цвет . Почните креирањем крем папира. Крените тако што ћете омотати мали комад папира величине пасуља у квадрату ружичастог креп папира како бисте створили центар цвета.
Сви цветови од папира се праве на исти начин, једина разлика је у облику латица.

Потребно је исећи круг чији је пречник обично 5цм, од хамера или креп папира. То је основа илити база цвета која држи све латице на окупу и диктира величину цвета. У зависности од величине основе цвет може имати од 6 до 9 па и више латица. Мислим да је 6 латица сасвим довољно.
Направите папирни цвет , исеците црни креп папир и залепите га око ружичастог центра цвета.

Направите листиће папира: исеците 3-4 латице од светло ружичастог креп папира, а затим повуците на сваку страну да бисте проширили креп папир и направили рафали изглед. Одмах лепите латице око централног круга, преклапајући латице док ређате једну до друге.

Сечење латица одузима мало више времена па сам се послужила пречицом. Пошто ми је било потребно 6 латица, пресавила сам три папира на пола по дужини, ставила шаблон, нацртала контуре и секла. За најмање латице сам савијала папир и секла на пола, добијене половине савијала на пола, цртала шаблон и секла.

На ужем делу латица сам у дужини од 2цм направила прорез, горњи део латица сам мотала око оловке ка споља тј. од себе.

Лепила сам обичним ОХО лепком сваку латицу понаособ, тако што сам благо “преклапала” десни део прореза преко левог. На тај начин латице добијају онај лепи лук.
Поновите ово све исто са различитим бојама, облицима цвета и величинама све док не имате велики асортиман . За лишће, једноставно преклопите папир зеленог крепа на половину и исечите облик листа, остављајући по један на доњем делу. Затим извуците лишће са обе стране да бисте урезали и окрећете необрађени део креп папира између два листа и преклопите на пола да бисте креирали двоструки лист.

Исеците зелену обложену жицу онолико колико вам је потребно да бисте формирали дршку или цветни венчић , а затим гурните зелену цветну жицу у сваки цвет , окрените и залепите цвеће и поставите на основну жицу.

Када додате све цветове, вратите се и лепите листове да попуните празнине или празне тачке дуж венца или букета. Ја лично волим изглед цвећа груписаних у букетима од 2-3 цвета, а затим да лишће испуњава просторе између група.

Такође овако прављено цвеће можете да поставите средином столова као прекрасан пролећни декор или га савијте у круг и окрените крај да бисте направили венац. Где год да га изложите, гарантовано ће донети мало пролећа и дашак лепог времена и љубави у ваш дом!

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“15″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*