Припреме за рад народне кухиње Црвеног крста Прокупље

 

После летње паузе, Црвени крст Прокупље почео је са припремама за рад народне кухиње која обезбеђује дневне оброке за најугроженије грађане.

Како најављују у прокупачком Црвеном крсту, народна кухиња ће почев од септембра радити наредних девет месеци, током којих ће око 300 корисника свакодневно добијати кувани оброк.

-У току су припреме за наставак рада народне кухиње, тако да теренутно ажурирамо спискове корисника, у сарадњи са Центром за социјални рад. Захваљујући Влади Републике Србије, Црвеном крсту Србије и локалној самоуправи, која финансијски подржава рад народне кухиње у Прокупљу, у могућности смо да нашим грађанима слабијег материјалног стања, свакодневно обезбедимо куване оброке, а током викенда суве оброке, истакла је сарадник на овом програму, Марија Лазић.

За наставак рада народне кухиње обезбеђене су основне животне намирнице, брашно, пасуљ, уље, пиринач, тестенине, зачини, поврће, као и конзервирана храна за припрему сувих оброка. Најугроженији грађани Прокупља ће већ од почетка сптембра редовно добијати бесплатне оброке из народне кухиње Црвеног крста, које ће им као и до сада припремати запослени у Туристичко спортској организацији Прокупље.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*