Признање „Доброчинитељ“ ученику Техничке школе Стефану Станковићу

 

Стефан Станковић, ученик другог разреда Техничке школе „15.мај“ у Прокупљу, један је од двадесет добитника престижног признања „Доброчинитељ“, које је поводом 100 дана рада Владе Републике Србије додељено заслужним појединцима, за исказану солидарност, пожртвованост и племенитост у 2020. години.

Признања лауреатима уручиле су премијерка Србије Ана Брнабић и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, на свечаности која је тим поводом уприличена у Београду.

-Стефан је понос нашег града и наше школе. Као најмлађи добитник и једини са подручја Топличког округа, показао је да хуманост, солидарност, пожртвованост  нису особине  које су предодређене само за људе са искуством, већ да их поседују и веома млади као што је он, истакла је психолог Техничке школе У Прокупљу, Марија Милошевић.

За ово признање Стефан је номинован пошто се у медијима писало о њему на почетку пандемије Ковид 19, када је током ванредне ситуације самоиницијативно помагао својим старим комшијама. Снабдевао их је основним животним намирницама, а често их је куповао од свог џепарца. За житеље Мале Плане и околних села који нису били у могућности да сами обезбеде храну, лекове и друге потрепштине, Стефан је био једина светла тачка. Доброчинитељ који је увек био ту за њих, да их обиђе, да пита коме шта треба.

Када је сазнао да је један од двадесет добитника овог признања, Стефан је био изненађен, јер сматра да је уобичајено бити хуман, племенит.

-Веома сам срећан што сам добио ово признање, као и моја породица. Нисам очекивао, поверовао сам тек када су позвали моју мајку и саопштили јој радосну вест. Ово је за мене велико искуство и мотив да наставим и даље у том правцу, каже Стефан и додаје да је био веома узбуђен када је отишао да прими признање.

-Срце ми је лупало, моји родитељи су плакали од среће и тај тренутак никада не могу да заборавим, преноси своје утиске овај млади хуманиста из Топлице.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*