Прокупље остварило значајне резултате у оквиру „Ромактед“ програма

На састанку радне групе за реализацију „Ромактед“ програма у Прокупљу, презентовани су резултати остварени у протеклој години и утврђени планови за наредни период.

Састанку су присуствовали представници Града Прокупља, Асоцијације за ромска питања, координатори пројекта, као и представници јавних предузећа и установа који су уједно и чланови радне групе.

Присутне је поздравио заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић.

-Град Прокупље, учинио је велики напор у циљу побољшања живота Рома, али и свих социјално угрожених грађана. Евидентни су помаци у побољшању социјалног положаја Рома, смањена је стопа незапослености, али је и већи број деце ромске популације укључен у систем образовања, изјавио је Пауновић.

Он је такође додао да Град Прокупље, и даље ради на унапређењу услова за живот свих грађана и у том смислу поменуо многе важне пројекте, као што је изградња Индустријске зоне, долазак инвеститора…

Као приоритетни проблеми, који су, према речима Сафета Сушице, предочени од стране представника ромске заједнице, издвојени су изградња водоводне и канализационе линије у селу Бериље, покретање саобраћајне линије ка Житном Потоку, изградња канализационе мреже у Солунској улици.

Како је саопштио Пауновић, сви наведени проблеми су у фази решавања, што значи да су у току неопходне процедуре које воде ка реализацији приоритетних пројеката.

У томе Град Прокупље има велику подршку координатора Асоцијације за ромска питања, Драгана Грачанина, који је овом приликом истакао да је Савет Европе препознао добре пројекте којима се у Прокупљу решавају животна питања ромског становништва.

-За сваку похвалу је то што у Прокупљу нема етничких проблема, и што сте као приоритет доставили пројекте који унапређују животе грађана, рекао је Драган Грачанин.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*