Прокупљу девет милиона динара за суфинансирање мера популационе политике


Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, одобрио је средства у износу од девет милиона динара Граду Прокупљу, за суфинансирање мера популационе политике, односно за реализацију пројекта „Центар за породицу“.
Градоначелнику Прокупља, Александару Симоновићу, уговор о додели бесповратних средстава, уручила је министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић, а потписивању уговора, испред локалне самоуправе, присуствовао је и члан Градског већа задужен за пројекте Милош Костић.
-Град Прокупље, већ четири године заредом, добија оваква средства, а ове године, новац ће бити уложен у пројекат чији је циљ подизање свести о значају породице. Укупна вредност пројекта је преко 10 милиона динара, од којих је 15 одсто средстава издвојено из буџета Града Прокупља, изјавио је члан Градског већа за пројекте Милош Костић.
Пројекат се реализује од 15. марта до 15. децембра, а мере које ће бити суфинансиране, односе се на очување и унапређење репродуктивног здравља, решавање проблема неплодности, здраво материнство и активности локалне самоуправе.
-Средства смо добили за опремање Центра за породицу, који ради у прокупачком Дому здравља. Обезбеђен је гинеколошки 4Д ултразвук, теренско возило, рачунарска и друга савремена опрема, а уређен је и дечији кутак, за који су набављене едукативне играчке и књиге, рекао је Костић и додао да је део средстава опредељен и за ангажовање стручног кадра.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*