Промоција књиге „Дружина Боровњак“

 Вечерас је у Музеју одржана промоција књиге “ Дружина Боровњак“, ауторке Јелене Бабић, у издању Народне библиотеке „Раде Драинац“. 

О књизи су, поред ауторке, говорили су  Драган Огњановић, директор Народне библиотеке“ Раде Драинац“, Љиљана Соколовић, учитељица, Србијанка Станковић, модератор, а делове из књиге читала је Наталија Бабић.

 

Ова, прва по реду Јеленина књига, која је и аутобиографска у овом путописном роману говори и пише о раздраганом детињству, водећи притом рачуна о богатом миљеу природе и завичаја. Лепе и очаравајуће слике које је проживела са својим другарима, плене својом једноставношћу. Драж њеног приповедања је у драматици и пустоловини детињства, а све у жељи да продужи век његовог трајања.

 

-Поред свих наших згода и незгода, доброту и љубав свих мојих другара сам желела у књизи да ставим на прво место, како би се при сваком читању са радошћу сетили детињства и свих чари које оно са собом носи. Сав приход од продатих књига, наменила сам нашој малој суграђанки Николини Јосић и њеном лечењу, јер желим да њена жеља и борба за још безброј безбрижних и лепих дана, које треба да доживи са својим вршњацима, надјача опаку болест која ју је снашла, истакла је Бабић. 

Јелена се захвалила свима којима су присуствовали промоцији књиге, посебну захвалност је упутила  својој породици, брату и дугогодишњој другарици Жаклини.

Иначе, Јелена Бабић је учитељица и проглашена прошле године за једног од 10 најбољих едукатора Србије.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*